Månad: <span>november 2020</span>

Månad: november 2020

Skitcorona

I familjen har vi mycket samtal om corona. På Jonas jobb i Karlskrona har det ökat så det blir ingen jul ihop med honom och töserna ❤️ rätt tänkt men dystert.

Minna i Höganäs avvaktar än så länge, vi får se hur det blir med det ❤️

Stefan bor ju nära så vi kan nog vara ute en stund. Dom väntar barn och ska vara försiktiga ❤️

Kenneth och jag får hållas här hemma om det inte blir besök. Tur vi har naturen utanför knuten så det blir säkert en hel del jobb för hundarna ❤️

Tack

Tack till er alla som hört av er efter att Jenna ❤️ fått somna in, det värmer ❤️

Idag har jag haft årets sista helgträning. Lari, Porter, Eira, Kyra o FinaStina var med. Tack för idag ❤️ Nu hoppas jag verkligen att nästa år blir mycket bättre än detta med tanke på covid. Tur att vi har våra vänner så vi kan ses i naturen och jobba och tjôta en stund ?

Frost

Nu är det frost och därmed minusgrader, härligt när det är torrare ute. Birgitta har lummer hos sej så vi åkte dit för att plocka och samtidigt få en härlig promenad med ligan ❤️

Trösterikt

Det är till stor tröst att ha Tali och FinaStina ❤️ vid min sida. Tali har Jennas kloka blick, kanske den överförs på FinaStina.

Det är bra att ha och göra när saknaden finns så jag har bakat hårt tunnbröd och avslutar med våfflor. Oavsett så blir det jul i år också så jag förbereder som jag alltid gjort.

Jenna ❤️

Jenna, världens bästa Jenna ❤️ Den vänaste av väna med en inneboende pondus man aldrig såg men som andra hundar visste fanns. Det gjorde att hon alltid fick vara i fred, precis som hon ville ha det. Jag har aldrig hamnat i konflikt med henne, hon har alltid jobbat med mej. Jag har alltid litat på henne och hon har varit en otroligt fin mentor till andra hundar ?

10,5 år blev hon men nu är det över. Hjärtat blöder och saknaden av min vän och vapendragare är enorm. Hon får garanterat jaga ihop med min far ❤️ och övriga familjemedlemmar ❤️ En annan dag ses vi igen, allihop ❤️

Vilsen

För att lite mer myskänsla ska infinna sej så fortsätter jag att pynta lite till. Jag brukar göra det på torsdag före advent men i år är inget vanligt år så det är ok.

Dock känner jag mej vilsen. På Hôlevalla visste jag precis var allt skulle vara men här är det helt nytt. Jag går runt och funderar så börjar jag över järnspisen, ett självklart ställe och nöjd blev jag ? Tomtarna kommer inte fram än, dom får vänta ett tag till.

Äntligen

Precis så känns det när man ser solens strålar i topparna på träden, äntligen. Det gör att allt blir lite behagligare och ger tid för eftertanke.

Vi vet inte hur vi kan umgås under jul och nyår och det är himla trist, bara att hoppas på det bästa. Lika bra att sätta upp ljusstakar runt om i huset så man får lite adventskänsla i alla fall.

Lördagsnöje

Idag har älgen från förra helgen styckats. Allt enligt coronaregler så när det var klart var det bara att åka och hämta. Nu ligger det fina köttet i frysen ?

Nära nog klart

Efter en lång härlig vistelse i skogen med kompisarna ❤️ så blev det till att börja röja. Snickaren är klar så här långt. Väggen inne ska spacklas och målas, tror vi tar hela rummet…… Det ska upp ett tak över dörren och plåt där nere, sen är det nog inte mycket kvar ?

Det låg en himla massa brädor, långa till små stupar, efter jobbet. Nu har vi lastat det på kärran och ska slänga det på tippen. En bra dag som bara börjat ?

Rätt nöjd

Stolarna jag klädde om före flytten blev jag riktigt nöjd med. Dom hade vi i uterummet men står nu i köket vilket gör att man sitter mer på dom.

Det som stör mej är att dom är för hårda, stoppningen har gjort sitt. Hm, vad göra? Man vill ju sitta skönt. Jo, jag åkte och köpte skumdynor, tog bort tyget, skar till dynan och på med tyget igen ? Tur att det fanns tyg tillräckligt under sitsen så det räckte.

Nu har jag bara två stolar kvar, det är mjukt och skönt att sitta på. Nu är jag mer än nöj och stolarna kan hänga med länge än ?