Månad: <span>februari 2020</span>

Månad: februari 2020

Tillbakablick

Här kommer lite om Primo f. – 07. Det är ofta jag ser hanar som ska markera i tid och otid och min fundering var, måste dom det? Primo fick stanna kvar så jag kunde lära mej mer om hanarnas värld.

Det var oförskämt lätt att lära honom var och när han fick markera. Var han lös under promenaden fick han göra som han ville men i koppel gällde andra regler. En promenad ska vara trivsam för alla och som bonus hade jag inga sönderkissade buskar.

I jakten var han husses hund och ställde upp på allt. En bäver sköts utanför vass och Primo skulle apportera men bävern hade sjunkt så vad göra? Jo, dyka blev svaret och snart hade han tag på den.

Det är inte lätt att bärga en bäver, tung och inte helt lätt att få grepp om. Han slet verkligen genom vassen men till slut var den på land.

Han var en mycket duktig och go kille som verkligen är saknad ❤️ Bilden är från en harjakt.

Tjoho ❤️

Saga är nu ultraljudad och visst finns det ett gäng valpar i den goa magen ❤️ Härligt att veta så nu är det bara att planera vidare ❤️

På morgonen fick jag rapport från hennes bror Ville. Han var på clear round nose work klass 2 och av 7 hundar var det endast han som blev godkänd ❤️ stort grattis till Eva och Ville ❤️

Kompisarna ❤️

Bara att ge sej ut en runda och var jag i lä så var det helt ok. Tyvärr är det inte lä hela sträckan men nu är det gjort och vi kom nöjda in i stugvärmen igen ? Kompisarna sover gott en stund men ut måste vi snart igen ?

Snart halvtid på Saga ❤️ I morgon får vi svart på vitt om det finns puppisar i magen ❤️

Kan kvitta

Jag är så trött på vinterns väder, det blåser hornper och regnar mest hela tiden. Igår var det njutbart med sol, synd att det redan är över. Idag är det riktigt skitväder igen, blåser väldigt och snö kommer. Är det snart mars så kan det verkligen kvitta med vit mark. Jag vill sannerligen ha en fin vår snart, mycket snart. Får jobba inne och titta ut på eländet.

FinaStina ❤️

Vilket 2019 FinaStina hade i spårskogen ? Först kammade hon hem det nationella VP i Buffs spår och igår fick hon även västras VP Spårhunden ? Om nu någon missat det så är jag väldigt glad i denna allsidiga hund. Hon är och kommer att vara en riktigt bra kompis och hjälpare i skog och mark ❤️

Grattis ?

Igår kom tidningen Charmören och där kunde man läsa om alla som fått VP i olika discipliner, stort grattis till alla.

FinaStina spårade hem i Buffs spår ? hennes bror Birr kom som nr 3 och Ville nr 7 ? Inte illa att ha med tre hundar. Så stolt och glad över dessa duktiga hundar ?

Hemfärd

Alltså, det luktar så illa i huset och har gjort ett par dagar. Ligger väl en död mus någonstans men man kan tro att det är en hel gris som ruttnar under huset. Riktigt otrevligt.

Idag åker Saga hem igen. Det har varit väldigt trivsamma dagar och härligt att se hur väl hon funnit sej ❤️

6 v.

Onsdagsträning. Vilt var framtaget men vi började med skott och stadga där även dummisar kom på efter ett tag ?

Sök med vilt var toppen och mycket uppskattat. Även lilla Eira fick testa och vilka fina grepp och helt spontan. Avlämningarna behöver jobbas på men det ser bra ut så här långt.

Alla mina, inklusive Saga såklart, Porter, Eira, Liila och Freja har varit med ❤️

Nu har redan tre veckor gått sedan Saga blev parad och nästa vecka är det ultraljud. Nog känns det som om det är valpar i magen, hoppas jag har rätt ❤️