Dag: <span>14 oktober 2019</span>

Dag: 14 oktober 2019

Älgjakt

Du som inte gillar jakt i dess rena form ska heller inte läsa detta inlägg.

Så var vi igång! Innan gryning satt vi på pass för att se om det fanns liv och rörelse runt om oss och eventuellt chans på det som är skjutbart, dock var det heldött….. ingenting fanns där jag satt. Hem och hämta hundarna för samling där vi gick igenom morgonen och därefter planerades morgonens första gemensamma jakt. Favorit i repris start 🙂 jag anmälde mej direkt för att gå med i drevet med mina hundar. Ganska säkert fick Jenna fart på en älg och jag såg pinfärska spår från en så jag rapporterade i radion om detta. Inte långt efter small det och en älgtjur föll för en glad jägare. När drevet var slut gick jag med mina kompisar fram i spåret till tjuren och dom spårade perfekt, lätt att se avtrycken i den mjuka marken.

Det här är första gången FinaStina får vara med och en så lyckad start. Hon letar verkligen spår i gott tempo så att få se resultatet av det var oerhört roligt, hon kommer att bli en lika fenomenal stötare som dom andra.

Efter att älgen fixades till och vi fikat så var det dags att ge sej ut igen. Ett drev till, taggad av det förra så var det lätt att gå…… ända tills jag kom till en bäck som inte gick att komma över, fick gå onödigt många steg förrns jag kunde börja om igen men va 17, så kan det bli.

Det blev till att gå eftersök på en dovhjort. Tar Tali först men efter ett tag undrar jag om hon vet vad hon gör? Byter till Jenna som tar samma väg, hon bryr sej aldrig o ifall jag eller annan hund gått före så jag blir lite fundersam över om Tali hade rätt ändå. Dovet gick i märkliga banor och när jag nästan gett upp med Jenna så tog jag av halsband o lina. Hon går väldigt lugnt så jag och skytt följde efter DÅ kommer hon fram till hjorten som far upp. Lina på igen så vi till slut får ett avslut. Ett otroligt komplicerat eftersök som Jenna fixade till skyttens lättnad men jag kan känna att jag nog borde litat på Tali men har man ett ess så är det lätt att ta fram det.

Summa summarum, en härlig jaktdag med mina gubbar, jo alla är över 30, och mina finaste jaktkompisar Jenna Tali och Stina.