Månad: <span>oktober 2019</span>

Månad: oktober 2019

?

Igår kom FinaStinas rosett som vinnare av ordinarie viltspår med posten ? Så himla roligt och jag lever på det än ?

Det är massor med vatten i skogen och träden speglar sej vackert på ytan. Bäst att passa på och fota före hundarna plumsar i. Ett kort på mina kompisar före hopp och lek igen ❤️

Så kom en från jaktlaget jag är med i, han vill lära mer om spår med sin basset Abbe. Det blev bara ett par kortare provspår men nästa gång kör vi ett anlagsspår och ser hur det går.

Onsdagsträning

I ottan var jag ute och lade ett spår till Liila som hon fick gå före träningen, gick riktigt bra ?

Så kom även Porter och Freja för att vara med. Det blev en sådan där träning där det verkligen gick så där! Då är det bra att tänka på dom gånger det går riktigt bra och som tur är är dom fler ?

Blä

Lika skönt väder idag så hopp och lek ❤️ Det finns en grisåtel som Stina alltid måste kolla men när jag är ikapp så får hon lov att följa med. Hon hittade även kattskit som fastnat i löv och det smög hon med sej. Så himla äckligt och så tidigt på morgonen är jag inte intresserad av att ta det utan gick bara vidare hem.

Måndag

Det har regnat något vansinnigt och det märks i skog och mark att det är mättat nu. Tacksamt tar jag emot en klar morgon med frost, välbehövligt efter busväder. Alla hundarna, Eira också, fick springa av sej. Busa, bada och bara njuta ❤️

Vilket avslut ?

Per telefon fick jag besked om att FinaStina vann ordinarie spår, viltspår ? Det är en tävling där man går spår som bedöms individuellt och där den bästa hunden vinner. Det har startat hundar under två dagar, ca 13 st. och min lilla pärla, FinaStina tog hem pokalen ? så otroligt glad i denna fantastiska hund ?

Regn och rusk

Idag skulle jag haft träning men det var ett ruggigt väder vid 7 så jag ställde in den. Nog ska man kunna träna i alla väder men det finns gränser på det också, blir fler tillfällen ?

Hundarna behöver ut och då insåg jag hur mycket det regnat, kanalen är full till brädden.

Jag blev himla glad när jag fick se en fasantupp med tre hönor, det bådar gott. Bara katter ger 17 i dom vilka är det största hotet mot att flocken ska växa.

Vilka hundar :)

Birgitta och jag for iväg med Stina och Freja för att gå ordinarie spår, viltspår, som är under två dagar och vinnare utses i morgonkväll. Spänd förväntan har vi då det gick oerhört bra.

Freja tyckte det var jätteroligt och spårade med stor glädje och noggrannhet vilket resulterade i 1a HP 🙂

FinaStina kan jag berätta mer om då jag var med i spåret 🙂 Hon hade hoppandes rådjur framför sej och hon gick ut en meter där dom skuttat över, inte mer. Hon hade älg i spåret och en grävling hade gjort en färsk bajsgrop! Hon registrerar allt men kryssar inte utan följer spåret så även hon får 1a med HP.

Så duktiga spårhundar, nu är vi verkligen nöjda och ser fram emot en fortsatt fantastisk fredag 🙂

Väntan

Kl 8 var jag hos tandhygienist i Grästorp, ogillar skarpt allt som har med tänder att göra. Ändå är jag mycket noga med att se till dom en gång om året. Det var en praktikant som skulle ta bort tandsten, jaja bara att hålla ut. Hon lyckades duscha mej med vatten i ansiktet och suga fast flärpen som tungan sitter fast i. Dock fick jag inga bestående men ?

Vad passar bättre än en fika efter det? Blev liksom bara så för nu är jag i Vara inför mammografi. Lika viktigt det och skönt när det också är gjort så jag kan styra kosan hemåt igen ?

Träning

Idag gjorde vi en ny variant på markeringsarbete vilket var riktigt roligt. Birgitta och Biggan stod på varsin sida och kastade bakåt så skulle Stina springa emellan dom för att apportera och inte bry sej om att dom var där och det gick ju bra. Alla fick testa med lysande resultat. Efter fikat blev det sök för Porter, Liila, Freja, Tova, Stina och Tali. Tack för idag 🙂

Allt möjligt

Jag insåg att jag behöver lätta på trycket i frysen så kött får plats. Bara att ta upp lingon och phyllisalis, nu är sylt och marmelad kokat ?

Varje dag försöker jag hitta trattkantareller, finns inte så mycket men blir lite för torkning ?

En mus har jag sett inne ? inte ok! Nu är fällor inköpta så problemet ska snart vara löst ?