Månad: <span>maj 2019</span>

Månad: maj 2019

Bubblar

En underbar morgon, vill verkligen till att njuta av det fina vädret. Bruningarna träffade en grannes labbetik som är lika gammal som Stina. Dom fick leka en stund men sedan fortsatte vi hemåt.

Nu kan jag se hur det bubblar i Frejas fina mage ❤️ Svårt att förklara men det är som böljande rörelser, så spännande. Snart en vecka kvar ❤️

Morgonstund

Allt rullar på som det ska ❤️ Freja fortsätter att ligga på rygg, det tycker hon är skönt. Hon lullar med ut och lullar med in, ingen större fart på henne ❤️ FinaStina hittar, som vanligt, en pinne att leka med. Jenna och Tali tar allt som det kommer ❤️ Det blir en lugn dag även om utrymmet för valpning ska skuras så det är klart.

Mer mage

Freja ligger gärna på rygg. Det är nog fullt bus så hon behöver ge dom utrymme. Skönt tycker hon det är för hon kan ligga länge så här ❤️

Tjocker mage

Zepp fick ett spår som jag fixade igår. Mycket beröm fick han när klöven var hittad och det ska han ju ha ❤️ Nu blir det uppehåll med det mesta för fullt fokus ligger på Freja.

Hon är rätt stånkig så det blir inte långa promenader utan vi går väldigt kort men oftare. Foder smakar sådär men allt annat slinker ner om än i mindre mängder. Jag skämmer bort henne med en del godsaker för det tycker jag man ska göra ? Vet själv hur jag var helt manisk på jordnötsringar när jag väntade dottern så det är full förståelse för henne. Kände valprörelser i den tjocka magen och det är väldigt speciellt ❤️ Snart kommer det att synas när dom sparkar. Det blir gärna att jag bara sitter och stirrar på magen, lika fascinerande varje gång.

2 v. kvar

Birgitta lade ett ökl-spår till Stina igår som hon skulle gå idag. Ett lurigt spår med en massa olika terräng, precis som det ska vara. Stina tog 1a vinkeln perfekt. Avhoppsvinkeln gick hon aldrig ut i utan tog vinkeln direkt, så himla nöjd med henne och hon var stolt som en tupp när hon, efter skott, kom fram till klöven 🙂

Freja växer så det knakar, en riktigt go tjock mage nu. Hoppas det inte blir för varmt den sista tiden för det kan bli jobbigt för henne. Nu ska hon boa in sej och vi håller alla tummar vi har för att allt ska gå bra.

 

Jonstorp

Denna helgen har vi tillbringat hos dottern med familj. Då passar det utmärkt att samla Malmövalparna i Jonstorp så både Dumle och Lucky kom. Maria kom också med Birr och pappa Zigge, klart hon ville se hur dom utvecklas 🙂 Vi började med  en promenad för att, efter det, bli trimning av dom. Inte helt uppskattat men så fina dom blev. Det är en före och efterbild på Dumle, nog blev det lite skillnad 🙂 Dumle är först och sist.

Mina kompisar var väldigt nära när det skulle vankas mat, dom låg och hade koll på läget 🙂 En titt i kylskåpet fick dom också. Massor med tid har vi ägnat hjärtegrynen, Emma säjar mommo och bobbo. Det sistnämnda är förstås morfar 🙂

Grönsaker

Jag sådde tomat och paprika för att sätta plantor i mitt växthus. Nu blommar det för fullt ? På fröpåsen med paprika kunde jag läsa att det första ämnet skulle tas bort för bättre skörd. På tre plantor fanns det redan små paprikor så med sorg i hjärtat tog jag bort dom. Hoppas verkligen att det blir en kanonskörd nu ?

På tur

Idag for Birgitta och jag med Stina, Tali och Tova till Biggan för att träna vatten. Porter var också med såklart. Vi fick gjort lite markeringar men tyvärr såg Birgitta två huggormar så några långa linjetag blev det inte. En härlig förmiddag så nog var vi alla nöjda vid hemfärd.

Freja ❤️

Nu har Freja åkt hem till Birgitta igen men på måndag kommer hon för att stanna. Lite svårt att återge, på bild, den goa tjocka magen men så här ser hon ut nu. Lite blöt i pälsen efter promenaden ❤️