Månad: <span>december 2018</span>

Månad: december 2018

Gott Slut

Årets sista dag, imorgon är det ett helt nytt år som tar emot oss och som ligger på var och en att ta vara på och göra det bästa av. Känns väldigt bra att göra nya planer och hitta på roliga saker.

Året i Hôlevalla avslutas med spårträning för Stina, Tali och Ture. Mest nöjd över Stina som tog sej ann uppgiften så fint. Sussie lade ett ca 150 m långt språ till henne som gick i en sväng, kan öka på längden redan nästa gång känner jag 🙂 Ture och Tali fick betydligt längre spår och med alla svårigheter, vi är allt mycket nöjda med dom också. Väl hemma tog vi siesta för ikväll ska vi vara uppe till midnatt och skåla in tolvslaget, då är det bra att ha tagit en tupplur 🙂

Nä, nu är det dags att börja med planerande av maten ikväll så nu önskar jag er alla ett Gott Nytt År.

Snart slut

Jag är i alla fall inte sämre med förkylningen så det är bara att ta tag i dagen. Väntar kompisar i em som ska fira nyår här. Ska försöka hinna med en del hundträning också. Det blir alltid roligare när man är fler så snuvan kan jag nog lägga åt sidan ? Tur med fint väder så det blev en liten tur till skogen. Alla nöjda och glada ?

Mer planering

Nyår närmar sej i en rasande fart så nu har jag fixat mat inför den, tror jag fick med allt. Kenneth är iväg och jagar gris med Doris, nu har det blivit skjutet ? för henne fyra jakter i rad. Hon har verkligen blivit duktig ?

Jaktdag

Jag började med att sitta på pass på denna småviltsjakt. Sedan var det dags för Inger, hundarna och mej att stöta det som kunde finnas i markerna. Martin fick en råbock på kornet som nu hänger för att bli mört och gott. Grattis till honom ? Jenna och Tali fick upp en stor gris men den drog åt fel håll. Lite otäckt med dessa djur men allt gick bra. När vi ansåg oss klara gjorde vi en brasa och grillade korv.

Vårt andra jaktlag styckade vildsvin så vår del av det ligger nu i frysen. Kvarnen har jag diskat så lite delaktig var jag trots allt ? Tack för att det blev hitkört.

På bild saknas två av dagens jaktkamrater. En toppendag som nu är till ända.

Annandag

Nu har jag bästa kompisarna från Göteborg här. Kenneth och Martin är iväg med Stefan för att jaga gris. Inger, hundarna och jag har gått en stärkande promenad i det fina vädret. Imorgon ska vi alla ut för rådjursjakt.

Det får bli en bild på Tali och Stina som apporterade varmvilt igår igen. En duva till dom var blev det ?

God fortsättning

I söndags åkte barn och barnbarn hem till sej efter några dagar i en härlig samvaro här i Hôlevalla. Höjdpunkten var när tomten kom och delade ut paket. Albin, Emma, Daisy och Holly ( vi vuxna också ) bedyrade att vi varit så snälla under året som gått 🙂 Julmat har avnjutits samt alldeles för mycket godis, precis som det ska vara.

Igår på julafton tog vi dagen som den kom, dock ska man allt se på Kalle Anka för det hör ju till 🙂 Lutfisk gillas inte av alla så det frossade vi i, det är ju bara så gott.

Det får bli ett par bilder från tomtens besök, alla barnbarn har inte kommit med på bild men nog var det spänd förväntan om vad som döljde sej i paketen.

Jag hinner :)

Stina har gått under benämningen Stina Stendöv, inkallning är dårens påfund så hon har knäck i öronen just nu, kan ju bero på att det är Jul…….. Nåväl, en duva sköts i maskinhallen och jag tänkte – Varför inte? Går det så gör det så annars får annan hund fixa jobbet. Alltså tog jag med Stina för att se vad hon tyckte om varmvilt. Bland diverse bråte så hittade hon duvan vilken snabbt togs upp så jag skulle få den 🙂 Så himla nöj med henne så idag kallas hon för Stina Fina och är mycket dyr 🙂

Nej, nu är det hög tid att lägga ihop datorn…..

Dan före dan fö…….

Nu känns det som om Julen närmar sej i ett rasande tempo och i morgon, som ni vet, kommer första familjen hem för firande 🙂 Julen är sannerligen en högtid för familjen och det gjorde att jag åkte med fika till min morbror idag. Vi har inte setts på länge så det var roligt att få träffa honom och vi pratade länge och väl. Att besöka honom gjorde att jag kände mej närmare mina föräldrar som inte är med mej längre så saknaden gjorde sej påmind men på ett skönt sätt. Jag kommer snart att åka till honom igen för att prata bort en stund, han behöver det också. Ta nu hand om varandra och dela ut så många Julkramar ni kan, den värmer länge.

Nu vet jag inte hur mycket tid jag har för att sitta vid datorn dom närmaste dagarna så jag passar på att önska er alla en riktigt God Jul och Gott Nytt År.

Inte slappna av

Fortfarande finns det att göra inför ungarna kommer ❤️ Dagen började med promenad hos Birgitta och sedvanlig fika med paket efter. En mycket bra start på dagen ? Just nu kokar jag bruna bönor, det måste finnas på julbordet, som är så gott. Annars är det bara lite mer inhandling och den trevliga…  städningen kvar.