Månad: <span>november 2018</span>

Månad: november 2018

Grå dag

Jag skulle göra kavring och medans jag höll på så ringde min äldsta vän. Vi har kännt varandra sedan vi var 6 år. När vi var vuxna upptog vi kontakten igen. Vi jagar ihop, går på teater eller bara umgås med god mat.

Hon har haft sin beskärda del med sjukdomar men fixat det. För att göra en lång historia kort så har hon nu en pacemaker och jag hoppas verkligen att det hjälper henne och det känns ändå positivt. Jag blir ändå ledsen, besviken och förbannad. Många känslor bubblar och hjälplösheten är oändlig.

Flera av mina vänner har drabbats av sjukdom och jag skulle vilja stoppa ner dom i min ficka, bära dom med mej och säja att allt blir bra.

Kavringen blev bra men det är lite svårt att glädjas åt så triviala ting som bröd när alla tankar är hos mina vänner ❤️ Sköt om er därute och ta vara på dagen ❤️

På G

Ved har jag laddat in så jag klarar mej ett par dagar ? Det går åt en del när det blåser iskalla vindar. När det ändå är skitväder så passade jag på att baka tunnbröd. Det är drygt att göra men fantastiskt gott. Nu ska jag bara gömma det så inte Kenneth äter upp allt när han är hemma igen ?

Brrr

-10 stod termometern på denna morgon så jag ställde in onsdagsträningen. Birgitta och jag tog en promenad istället så hundarna fick röra på sej. Det är otroligt vackert ute så det vill till att njuta för i morgon är en annan dag och troligtvis sämre väder.

Uppe med tuppen

Kenneth ska iväg och jobba i fjärran land igen så jag var uppe tidigt för att köra honom, ta det varligt så ses vi snart igen ❤️ Hundarna fick följa med, lika bra att ta ett stopp i skogen, ska nog gå bra. Nog var det mörkt men det första gryningsljuset började komma. Himlen var klar så månen hjälpte mej lite också. Mina kompisar sover medans jag ätit frukost så nu är jag klar för att ta tag i dagen ?

Ögonlysning

Parningarna med Saga blev sådär… Eftersom vi är tveksamma till att det blev rätt och riktigt och att det kanske inte blir valpar så tidigarelägger jag planeringen för Freja. Hon kommer att löpa efter nyår så idag var hon iväg för ögonlysning, allt helt ok ?. Tilltänkt hane är Inspiration I Will Win, Ville. En brun härlig hane som kommer att komplettera Freja ❤️ Mer info kommer på hemsidan om några veckor då vi vet läget med Saga ❤️

 

 

Söndag

Förkylningen är väl något bättre men någon vidare sömn har det inte blivit. Är det inte Kenneth som hostar så är det jag…….. Dock är det ett strålande väder ute, ingen vind och solen skiner så en liten träning i hagen skulle jag väl orka med.

Vi har mest tränat sök men även lite markering och då har Porter, Freja, Tali, Lari och Stina varit med. Dom små har fått några markeringar vilket gått riktigt bra. Lari tycker det är spännande med vuxna hundar så han ville gärna hälsa på dom under första passet. Under pass två hade det intresset svalnat så han jobbar på så fint.

Nu ska jag inte göra så mycket mer idag utan försöka kurera mej.

 

2 små grisar

Nu är min förkylning tillbaka med full kraft, skit också. Energin är inte på topp men jag har släpat mej runt med hundarna så dom är lugna och fina. På IKEA köpte jag två små grisar, tänkte att Stina skulle uppskatta det 🙂 Det var fler som tyckte det var kul, Tali tog en med sej till dynan men som vanligt är det den som en hund har som är bäst och den vill alla tre ha 🙂 Tror inte det spelat någon roll hur många jag köpt men roligt har dom och än är dom hela…..

På tur

Efter gängse dog walk då dom blev nöjda så fick dom var sitt märgben. Det kunde dom gnaga på i lugna ro medans jag åkte till Kicki. Vi skulle ta en tur till Ikea! Nu har jag servetter och ljus så jag klarar mej ett bra tag ? Även inhandlat mat så morgondagen är helt fri ?

Finbesök

På morgonkvisten fick jag se fasantuppen på gräsmattan, dom är så himla vackra och sällsynta här. Döm om min förvåning när han hade två hönor med sej, så kul att se. Tack för titten 🙂 Kortet är taget genom fönstret…..

Birgitta och Eva kom för lite träning. Stina fick vara med första passet och jag var så nöjd när hon la sej ner när dom andra jobbade, duktig tjej. Jag gick och la ut en dummies till henne som hon fick hämta, lite senare kastade Birgitta en markering till henne vilken också gick väldigt bra men efter den var jag nöjd. Passivitet är väldigt nyttigt och det måste hon ha med sej, att jobba vet jag att hon vill så det lägger jag inget större krut på under träning, bara känner av så det sitter hyfsat 🙂

Vi tog även en ståbild på Stina, hon utvecklas så fint 🙂

Hmm

Igår var vi iväg för nytt försök mellan Saga och Guinness men nu är det nog försent. I helgen var det riktigt nära men han fastnade inte, dock har underligare saker hänt så vi håller koll på Saga om det tagit sej eller inte. Har det inte gjort det så görs försök med Freja efter nyår med tilltänkt hane. Info kommer framöver. Det finns en mening med allt så det är ingen ide´ att fundera på varför saker blir som det blir även om det känns lite synd om det inte gick hela vägen.

En fin promenad blev det i skogen denna morgon. Vinterns första snöflingor kom och även om jag tycker att det kan vänta så var det lite stämningsfullt. Energi laddas så nu ska här tas hand om tvätt och andra hushållsnära grejer, det är ju kul……