Månad: <span>oktober 2018</span>

Månad: oktober 2018

Inte bra

Idag blir det ett tråkigt inlägg, ungefär som jag känner mej. Rösten försvann i natt, eländig hosta och halsen värker. Jag får försöka hitta lite energi och den går oavkortat till hundarna även om dom nog skulle önska mer än jag orkar. I morgon är en annan dag, då hoppas jag att jag mår bättre.

Familjekort

När jag var hos Maria togs ett kort på Birr, pappa Zigge, mamma Tali, mormor Jenna och Stina. Miljön runt stenen var väl lite sådär 🙂 men min webba är en fena på att fixa fin miljö. Stenen dom sitter på är den det är men skogen har hon lagt som bakgrund. Är mycket nöjd med den fina bilden 🙂

Söndagsträning

Döm om min förvåning när jag tittade ut och fick se att det kommit snö, å neeej blev min första tanke och det tycker jag än! Jag har ont i halsen och tung i huvudet men med lite piller så for jag och hundarna till skogen, dom behövde få sträcka på benen före träning. Stina försöker lära Lucky att hitta Hjorttryffel men det går så där 🙂 Vi får se om hon kan det före hon åker hem igen. På nätterna delar jag dom så Valparna får sova med varsin vuxen och Lucky fixar det galant. Så skönt när det inte är gnäll utan att hon gillar läget.

Så kom Porter, Lille Lari, Spira och Saga för att träna, Tali fick också vara med. Vi har kört dubbelmarkeringar och linjetag med varierande svårighet. Efter tuffa övningar så var vi nöjda och kaffet satt fint det också 🙂 Lari har i vanlig ordning fått ensamträning men tids nog ska han fasas in i gruppen.

Fick se spår från ett stort Vildsvin i nysnön, självklart skulle Tali dit med nosen 🙂

Host och snörvel

Jag kände igår att det började tjockna i halsen, inget kul, så nu är förkylningen ett faktum.

Lilla Lucky kom hit igår för att stanna en vecka. Kan säja att det är mycket bus mellan henne och Stina. Dock tillåter jag bara lek en stund sen får det vara bra ett tag. Problemet är att valpar inte förstår när det är nog så då går jag in och bryter. Ordning och reda även med detta.

Lucky hamnade på trimbordet, inte riktigt vad hon räknat med. Fick i alla fall klippt svanstippen, hasorna och öronen. Det är svårt att få öronen perfekta när dom inte är vana, kanske får putsa lite till men inte idag.

 

Vackert

Vilken himmel! Så otroligt vackert. När vi kom till skogen var det som att det brann i trädtopparna, bara att stanna upp och njuta.

Vackert väder

Morgonbus börjar varje dag med 🙂 Dock kom vi inte iväg till skogen på morgonen då jag skulle iväg för en del ärenden. Väl hemma drog vi till skogs i ett underbart väder. Lite Trattkantareller hittades så dom ska torkas. Fick ett så fint kort på Tova och Freja 🙂 resten av bilderna åkte i papperskorgen. Nu ska jag bara ta det lugnt och vänta in maken som kommer hem lite senare. Ska bli skönt att få hem honom igen.

 

Onsdagsträning

Ville, Porter, Freja och Tali var dom vuxna hundarna som var med idag men även lille Lari och Stina fick lite träning men då var dom själva. Lari får dock titta på när dom stora jobbar och han sitter uppmärksamt och studerar vad dom gör. En fantastisk höstdag i skogen med duktiga hundar och kaffet smakade gott i halvlek 🙂

Årlig besiktning

7 30 skulle jag vara hos tandläkaren. Tycker inte om det men när man får blankt papper på besiktningen och klarar sej ett år till är man nöjd 🙂

Solen söker sej över horisonten när jag kommer hem igen, blir nog en fin dag. Hundarna in i bilen så far vi till en härlig promenad med Birgitta och hennes hundar. Mycket tryffel hittar dom så det är fullt upp med grävande. Även Stina är en fena på att hitta dom 🙂

Tillbakablick

Jag har haft så fina dagar att tänka tillbaka på. Nya upplevelser för hundarna som att åka trångt i en vagn. Jenna undrade om det verkligen var meningen att åka så tätt men dom vande sej snart och tyckte det var ok. Dom har jobbat ihop med labbar och spaniels, kors och tvärs har dom sprungit och det har funkat perfekt. Lite mer lydnad skulle önskas på mina men detta var helt nytt så vi får jobba med det. Man får aldrig glömma det som går bra, det andra reflekterar jag över och tar igen på träning.

Jag skickade Jenna på en and men hon missförstod, Tali hade full koll så jag skickade henne. Då insåg Jenna att hon var fel ute och simmade för allt vad tygen höll fram mot anden och kom ca 20 cm före Tali. Det gick Talis ära förnär så hon beslutade att dom skulle ta in den ihop 🙂 funkar ju det också.

Vi for vidare till Torhamn men mycket mys med barnbarnen. Dagarna gick alldeles för fort, som det gärna gör när man har trevligt. Många mil i bilen men det var det värt 🙂 Lilla Stina har skött sej med den äran, så himla lätt att ha med. Denna morgon var vi på promenad med Birgitta så jag fick berätta om allt jag varit med om. Bild på ligan blev det också.

Promenad

Vi gick en sväng till Sandhamn, rätt skönt väder och härligt med frisk luft tyckte vi allihop ❤️  En tur till lekplatsen blev det också, det är inte dumt det heller ? jag fattar inte varför en del bilder lägger sej, otroligt irriterande. Kanske någon som vet vad det beror på?