Månad: <span>september 2018</span>

Månad: september 2018

Saga ❤️

Vi har varit på jaktprov idag, Saga och jag. Vi fick ett 3dje pris i nkl. Själva jobbet finns inte så mycket att klaga på även om hon missade en i söket. Allt vilt snyggt och prydligt i hand. Dock tyckte hon att det var spännande och jätteroligt så runt fötterna var hon ett litet yrväder. Det bådar gott så det är bara att träna vidare för ny start ❤️ Jag ser lite sammanbiten ut på bilden, domaren ger kritik efter provet så det vill till att lyssna ?

Busvalpar

Leia fick igår testa kanindummies. Inga tveksamheter alls 🙂 Rakt in till mej och nog blev jag positivt överraskad när hon så fint gick vid min sida med den, det kändes mycket bra.

Kullsyster Selma har flyttat hem, det blev inte som det var tänkt och så kan det bli ibland. Jag har ångrat att jag inte behöll en valp själv men nu finns hon här i alla fall 🙂 Jag tror att det finns en mening med allt som händer och nog tycker jag synd om husse och matte som lämnade henne men otroligt glad att ha henne här. Dom kommer att få följa hennes liv hos mej så jag hoppas det känns lite lättare då.

Leia och Selma härjar vilt så det blev till att dela på dom så dom kan sova en stund. Snart får dom busa igen. Inga bilder från idag men väl på Leia som apporterade igår.

Byte

Saga åkte hem till sej igår, på kvällen kom lilla Leia för att stanna några dagar medans husse och matte är iväg. Tikarna undrade om det verkligen var meningen att en valp skulle vara här? Ture tyckte det var jättedumt! Dom får bara gilla läget för det är jag som bestämmer 🙂

Vi tog en sväng till skogen så Leia fick blåsa ur en del energi. Ture visade hur man gräver upp tryfflar men det var även spännande att se vad Jena och Tali gjorde. Leia fick hänga med en sväng till och då med Doris, vi skulle kolla passen inför älgjakten. Hon har nu sovit gott så det är hög tid för att rasta henne. Allt flyter på som det ska 🙂

Tjuvträning

Eva och Ville kom för en tjuvträning. Det var ett tag sedan han apporterade vilt så det var dags. Lite ringrostig men det gick riktigt bra ❤️

Ruskväder

Det blåser som 17 och regnar, riktigt ruskväder men vad gör det med rätt kläder? Ut i skogen för onsdagsträning, Porter, Freja o Saga fick träna. Med var även Annelie och Lari, han fick vara med men bara titta på vilket han skötte så fint. En lugn och stadig liten grabb ❤️ När det var paus så testade han mås. Snabbt som ögat tog han den, kul att se. Det blir en duktig grabb av honom. Fick ett kort på det men det är så himla dåligt. Tog dock bara det så det är väl lika bra att lägga ut det ?

Vilken morgon

Frosten nyper i gräset, luften är hög och klar och solen skiner med full kraft. Kan det bli bättre? Saga, Ture, Jenna och Tali håller med så vi njuter alla av morgonen ? Blir en bra dag det här ?

 

 

Saga

Karda är hemma hos sej så då passade det bra att få hem Saga istället 🙂 Tanken är att hon ska starta på prov till helgen och vi behöver köra ihop oss så vi blir ett bra team. Nu blir det lite intensivträning för henne och Freja, lite tveksam till om Freja ska starta till helgen, vi får se. Det ska kännas bra annars så tar vi start på senare tillfälle, Birgitta tränar henne så dom är ett team men det saknas lite som jag skulle vilja ha. Kan vara bra att få vintern att mogna på, vi får se….. Bilder tagna på Tali, Freja och Tova.

Malmöiter ?

Vi tog en tur till Skåne och Minnas familj, då passar det ju bra att samla valparna i Malmö för en liten träff ❤️ 3,5 månad är dom nu och precis som valpar ska vara.

Vi har gått fint i koppel, inkallning och testat dummies. Allt finns där så dom kommer att bli duktiga hundar allt eftersom dom växer upp ❤️

Efter fikat så visade jag hur jag gör när klipper klorna så alla tre, Elsa, Dumle och Lucky behöver inte göra detta på en vecka ? Vi avslutade med fri lek och då fick mamma Tali vara med.

Utanför Jonstorp var det något som kallades Lantliv. En himla massa gamla traktorer samt andra jordbruksmaskiner visades också. Vi lämnade Kenneth kvar  hans lystmäte var inte mättat. Får hämta honom sen ?

Före stormen

Snart kommer det att blåsa rejält, bäst att hålla i hatten ? Men vi började dagen med en härlig promenad med Birgitta, Tova och Freja ❤️ Upp med hundarna på stenarna igen, många får plats men när dom tycker att det är nog så blir det mer tryfflar ?

Karda

Här är det bara Doris som ligger på kökssoffan. Egentligen är det den äldstes rättighet att få ligga där men Doris tyckte annat så det har blivit hennes plats.

Jag gick ut i köket igår kväll och får till min förvåning se Karda ligga där. Hon tittar under lugg på mej och anser nog att får D så får hon. Självklart fick hon ligga kvar ❤️

Idag kom Marianne och Zep för att vara med på träning. En riktig bra träningsdag före stormen så vi var väldigt nöjda när vi åkte hem.