Månad: <span>augusti 2018</span>

Månad: augusti 2018

Pust

Doris är ingen flat, det vet ni som känner till henne. Denna blandis som Kenneth och Stefan har med på vildsvinsjakt och som jag tar mina händer från….. Hon är jättego och snäll men samtidigt så himla egen, gå i koppel går fint ca 3 sekunder sedan drar hon. Hon bara gör och det bara för att hon kan. Hon hoppar över det mesta så grinden i groven är inget undantag. När det regnar och tassarna blir smutsiga så är det inget kul när hon far över och stämplar ren matta/golv.

Alltså for jag glad i hågen och köpte en spaljé som jag satte upp och skulle hålla henne på plats, funkade i 3 timmar! Jag var ute och Kenneth skulle åka, då tog hon sats……. Spalje´n  är inte av någon superkvalitet men nog trodde jag det skulle vara ett hinder i alla fall. Men nej! Nu är den ett minne blott och jag får tänka ut något annat för jag kan vara envisare än Doris!

Viltspår

Ture fick börja i spåret denna morgon, kass kort….., och det går bra vissa sträckor men han vill gärna ut på viltstigar så vi får träna på. Tali fick också ett och med hennes erfarenhet gick det bättre. Det är bra att ta en hund som kan viltspår så man inte känner det som motigt när det inte funkar som jag önskar. Man får lite pepp av det och ser att bara man tränar så kommer gossen dit också.

Det blev hopp och lek efter det och självklart ett foto på godingarna 🙂 Nu ska jag ta tag i fönstren…….. behöver putsas, otroligt tråkigt men det blir ju fint när det är klart.

Måste testa

Ture gick spår igår och jag märker att han behöver fräscha upp minnet. Det är länge sedan han gick spår och nu är det svårigheter som ska tränas. Bäst att lägga nytt ikväll.

Jag har mycket phyllisalis och hittade recept på marmelad, det måste testas. Smakprovet bådar gott.

Lille Lari

Först promenad till skogen, ett viltspår lagt till Ture som han ska få lite senare, sen kom lille Lari på besök. Han ville ha lite hjälp med att gå i koppel och det löste vi snabbt 🙂 I vanlig ordning så måste jag bara testa med dummies och det gick fint 🙂 Nu är det absolut ingen panik med apporteringsträningen men jag ville bara testa lite 🙂 Medans vi fikade tog godingen en tupplur under bordet 🙂

Hemma igen

Vi har haft en härlig helg hos Sussie och Tomas, skönt med en helgsemester 🙂 Vi har tränat hundar, Ture, Jenna, Tali och Skuggie. Nu när det är lugnt på valpfronten här hemma så fick Ture följa med och få lite extra träning.

Energi

Denna morgon var Birr full av energi och Doris hakade på så dom lekte så det stod härliga till ? Det tar på krafterna att busa så han tog en tupplur med Tali. Vi åkte till skogen så han fick rasa av sej mer men allt är i hans takt så det blir inga snabba promenader. Hundarna fick hänga med till byn, Jenna behöver lite mer antibiotika och jag behövde handla. Efter en händelserik fm så sover han gott. ❤️ Inte många timmar kvar tills han får åka till pappa Zigge ❤️

Birr

Nu är gossen hemma igen. Tror han tyckte det var roligt att få träffa Tali och Jenna igen även om han har haft det så gott hos Birgitta ❤️ Han skötte sej med den äran, inte kissade inne och sov hela natten ❤️ Duktig kille.

Fågeljakt

Tack Birgitta för att du hjälper mej med Birr så vi kunde åka för lite fågeljakt ❤️ Jenna är inte helt fit for fight så hon fick hämta en enkel på land ❤️ Tali har även fått jobba i saltvatten med den äran ❤️ filmerna ligger på insta och min grupp på fb. Det blir inte bra att lägga upp filmer från telefonen så det blir bilder på mina underbara hundar ❤️

Herr Brun

Så var det dags för herr Brun att hamna i duschen. Senare idag ska han fara till Malmö och han kommer nog att kallas för Dumle, fina namn på alla valparna 🙂 Tali fick följa med ut och underhålla dom varvid hon fick flattrycket, då går det undan och valparna gjorde vad dom kunde för att hänga med 🙂