Månad: <span>juni 2018</span>

Månad: juni 2018

Grattis

Idag fyller Karda/Einarvalparna 3 år, STORT grattis till er och ha en riktigt bra dag.

Halsbanden åkte av igen, dom är fortfarande för stora men snart så funkar det 🙂 Jag har haft finbesök, goa Zelda som är fyllda 9 år med husse och matte kom förbi en sväng. Vi ska ha delad vårdnad om en tik och det känns väldigt bra. Vi ses snart igen 🙂

Tillkortakommande

Daisy och jag for till Stefan för att titta på hans djur. Det är ett myller av kycklingar och ällingar, så mysigt att se. Klappa kanin är heller inte fel 🙂

Denna morgon skulle jag se om valparna kunde ha sina halsband. Förvirringen blev total när jag fick det till 5 hanar! Jag kollade och kollade och visst var det 5 killar. Jag var helt övertygad om att det var 4 när dom föddes men där hade jag fel. Är man mosig i huvudet vid en valpning så kan det bli så här. Att valparna ska ha det lugnt vet ni och att jag inte stör dom i onödan och så vill jag ha det, då är det lätt att man kan missa. Bara att erkänna mitt misstag och glädjas åt goa, starka valpar som är knäpptysta i sin låda.

Hej världen

Daisy är med mej när det ska bäddas rent. Jag har tydliga regler, inga små barn i valplådan, ej heller får man lyfta en valp. Jag har aldrig förstått varför man ska ta en massa foton på små barn som håller en liten valp. Valpens enda behov är mat, värme och att få sova. När dom är större kan barn sitta på rumpan och klappa dom och vill valpen upp i knät så ok. När jag bäddar rent så lyfter jag ur valparna och Daisy övervakar och säjer till om någon kommer utanför filten, det sköter hon perfekt. Det var hon som fick se att valparna börjar få ögon 🙂 Att ta kort själv på det var inte lätt så det fick bli som det blev. Nu börjar världen växa för pluttisarna och utvecklingen kommer bara att gå fortare och fortare.

Grattis

Inte att förglömma när hundarna gör bra ifrån sej, stolta ägare till duktiga hundar rapporterar till en mycket glad uppfödare. Elin o Nova som redan har titeln SEVCH är nu även Norsk viltspårschampion. Ett svårt spår i värme och torka men det fixade dom. Britt o Loke, som också har titeln SEVCH, har även fått titeln LD Startklass. Jag försöker hinna med att rapportera till webban så hon kan uppdatera grattissidan på hemsidan för det rullar in resultat hela tiden 🙂

Valparna är oskrivna blad och lyckligt ovetande om vad dom ska syssla med i framtiden. Det får bli en glad överraskning för dom 🙂 Just nu gör dom inte många knop 🙂

Gillar läget

Både Tali och valparna uppskattade en större valplåda, dom äter och sover mest hela tiden men det går snart över. Alltid skönt när det rullar på som det ska.

Karda med syskon fyllde 7 år igår vilket ska uppmärksammas, grattis till er 🙂

Hjälpredor

Igår kom äldsta barnbarnet för att bo hos oss en vecka. Mysigt att få rå om henne och en liten hjälpreda är hon 🙂 Nu skulle det in en stor valplåda, känns som att den dom hade började bli för liten. Då kom hjälpreda nr 2 till undsättning 🙂 Birgitta, stort tack för hjälpen med att få in och iordningställa den.

Så ville Daisy till skogen så vi tog med Jenna och for dit. Hon fixade upp skvallerpinnarna vid åteln vilket behövdes. Sedan har hon även hjälpt mej så jag fick kokat in årets första rödbetor! Aldrig haft så tidigt, riktigt nöjd när jag ser burken och fler ska det bli.

1 vecka

Halsbanden som valparna ska ha var lite för stora så jag väntar med att sätta på dom. Jag kunde att ha satt en vit färgprick på var och en men den luktade för starkt så jag hoppade det. Än så länge händer inte så mycket i valplådan så märkningen får bli vid senare tillfälle. 1 vecka är dom idag och dom växer och ökar i vikt som dom ska, riktiga godingar 🙂

God fortsättning

Igår kom Ture med flock för att fira midsommar med oss. Helt enligt tradition så spelade vi krocket, jag kom sist så det spelet är inte roligt…. Valparna var lyckligt ovetande om dramat, åt och sov gott ❤️ Fick en hälsning från pappa Zigge så det kortet kommer med här.

Trevlig Midsommar

Tali är nu med oss små stunder i köket. Jenna och Doris sköter allt så bra. Jag har grind i dörren ut till valparna men den kan stå öppen när Tali är med oss så hon kan komma och gå, dom andra hundarna funderar inte ens på att gå ut dit utan respekterar till fullo att det är Talis valpar. Det passar mej utmärkt för jag vill inte ha en massa ”spring” i valplådan utan det ska vara lugn och ro i alla lägen.

Det är lite otacksamt att bädda rent för det tar bara ett par minuter så är det lite bajs där. Dock ska det göras för rent och snyggt ska det vara. Valparna mår utmärkt och på söndag ska dom vägas. Då är dom 1 vecka och ska även märkas så man vet vilken som är vilken. Egentligen brukar jag redan ha gjort det men är det frid och fröjd så har jag ingen brådska med det.

Jag önskar er alla en riktigt trevlig Midsommar. Kram på er.

Nöjda

Nu är det ett tag som det inte händer så mycket alls i valplåda. Dom äter och sover så det jag ser fram emot är när ögonen börjar öppnas vilket borde bli i slutet av nästa vecka. Bäst att njuta av lugnet för snart är det full fart med valparna och nog ser jag fram emot det också 🙂 Se hur valparna utvecklas ännu mer och att få lära känna dom på riktigt.