Månad: <span>april 2018</span>

Månad: april 2018

Tillskott

Grabben köpte myskänder och var tvungen att ta två drakar till honorna. Det blev inte bra, slagsmål på hög nivå. Nu är den ene draken här och har det gott.

Vi har kollat över hagen så stängslet är som det ska. Snart kommer fåren hit så blir det liv i densamma igen.

Jag fick fråga om hur stenstolen ser ut egentligen, bäst att gå och fota. Den var med i ett tidigare inlägg där jag sitter i den. Inte helt lätt att ta kort då det ser mest grått ut alltihop men med ett paket på ”sitsen” så kan man se lite bättre i alla fall.

Årsträff o Tali

Igår var det bara….. 7 veckor kvar tills vi vet vad som gömmer sej i Talis mage 🙂 Hon är mycket mer mattesjuk nu och vill vara nära mest hela tiden. Otroligt matglad också så jag undrar jag om det inte blir ett gäng valpar i alla fall, det bådar gott.

Denna helg har jag haft min årsträff. Hela lördagen var vi ute i hagen för en massa övningar. Idag körde vi till lunch. Man märker att dom började ta slut i huvudet och man ska sluta när det går bra. Alla har varit så duktiga och ni för era hundar jättefint.

Idag kollade vi den lilla dammen, vatten drar och då är det så nyttigt att bara stå och titta. Dom som ville fick ta en sakta promenad runt densamma för att senare få apportera i den, så kunde vi se hur avlämningarna satt. Alla övningar ska genomsyras av ett lugn, i alla transporter ska man gå sakta. Att se alla göra detta och höra tystnaden, då blir jag varm i hjärtat 🙂 Stort tack till er som kom och förgyllde min helg, kram på er.

Förbereder

I helgen har jag min årsträff så nu gäller det att ha gjort dom förberedelser som behövs. Ikväll kommer dom första så rullar resten in imorgon bitti. Ska bli roligt att få rå om er och era hundar ❤️ Tali tar allt med godan ro och ligger på sin favoritplats ❤️

Händelserik fm

Under promenaden såg jag äntligen att björkarna börjar få musöron. Sedan bar det av till byn för lite ärenden. Stefan var med för nr 1 på listan var att få med fruktträd hem. Ska bli härligt med fräscha träd till oss båda. Väl hos Stefan fick vi hjälpa Anna att få tillbaka en rymmande anka till flocken ? Undrar om det blir fler äventyr idag?

Premiär

Tali mår lite illa på morgonen, både i går och i dag. Det bådar gott ❤️Det växer så det knakar, eller nästan i alla fall. Gräsmattan var nu så välväxt att det var dags att klippa, årets premiär. Vårblommor i den samma får stå kvar så mina solitärbin har lite att äta, måste ju tänka på mina hjälpare också ?

Eine o Ville

Dessa två var och tävlade i viltspår DM i helgen. Trots störning av lösspringande hund och rådjur i spåret så löste han det så fint ❤️ Grattis till vinsten ❤️

Inof. utställning

Freja, Tali och Gösta skulle ställas i Axvall. Göstas matte har varit med och anordnat detta så då är det kul att åka dit. Gösta blev HP  bästa valp 2, Tali HP och Freja slog Tali och fick HP BIM BIS 2 :). Tack för en trevlig dag 🙂

WT

For iväg för att starta Jenna på WT idag. Träffade flera goa valpköpare som skulle starta. Det gick bättre för dom än för mej och Jenna som jag bröt efter station två, så pratar vi inte mer om det ? Poäng på dom andra vet jag inte för vi åkte hem före det var klart. Tali tyckte det var grymt orättvist i morse för att hon inte fick åka med. Då är det skönt att vara hemma igen och pyssla om henne ❤️

Full fart

Värmen har kommit, fåren är i sin hage och bönderna kör för fullt. Det luktar jord och dynga, precis som det ska vara ? Stefan och Anna håller också på i trädgården. Jag och hundarna ska snart ut och greja igen, åter en toppendag ?

Snygga brudar :)

Birgitta och jag körde ett pass i hagen, ville att Tali skulle få jobba lite också 🙂 Där finns en sten som är precis som en stol och riktigt behaglig att sitta i. Självklart var det givet att ta kort när vi satt i den 🙂