Månad: <span>juli 2017</span>

Månad: juli 2017

Lite träning

Vi skulle ta en promenad och då fick även några dummisar följa med. Min tid är lite begränsad nu med tanke på Karda men en liten träning på morgonkvisten hinner jag med. Stackars Tali hamnade i ett jordgetingbo så hon for runt på backen för att få bort dom. Nu är det hög tid att ha med bra handskar så man kan hjälpa sin hund. Det är ena riktigt ettriga varelser och jobbigt för den dom vill sticka men som tur var gick det bra för Tali.

Att vänta en valpkull är väldigt spännande och när dom väl kommer så ska allt vara klart så jag bara kan ägna Karda min tid. Alltså fyllde jag frysen med nybakat bröd och kokade in dom sista rödbetorna. Snart så kan jag bara sitta och vänta på dom små liven 🙂

Tomt och tyst

http://www.hallfast.se/

Efter flera dagar ihop med familjen Seger så åkte dom hem till sej. Det är alltid en konstig känsla när huset är tomt igen, en saknad infinner sej och man väntar på nästa gång vi ses igen. ? Då är det tur att Stefan och Anna bor nära så vi for dit för en fika så gick dagen lite fortare.

Det har varit en otroligt torr sommar och regnet har uteblivit men denna helg kommer det äntligen lite blöta. Kanske så man får klippa gräset i veckan ? Före regnet kom fick jag tagit en bild på Karda. Hon sitter ganska bredbent, goe magen blir i vägen ?

Förbereder

Igår höll vi på mest hela dagen ute i valprummet, dit flyttar valparna när dom är ca 1 månad gamla. En ny plastmatta har införskaffats och lagts in så det blir lätt att hålla snyggt och prydligt. Det blev så himla bra 🙂 Tack Jonas för hjälpen.

Tali ska snart starta på jaktprov så Birgitta och jag tränade med vilt idag. Tali var så himla duktig att det bådar gott inför start men allt kan hända på prov, det har man fått lära sej. Freja fick också testa vilt men Jenna och Tova fick dummisar.

Karda får vackert stanna hemma och ta det lugnt vilket hon inte har så mycket emot, nu blir det bara små korta promenader för henne. Medans jag stökade i köket tittade jag på magen och såg hur det ”bubblade” genast var handen där och jag kände en liten krabat som sparkade 🙂 Nu är det inte långt kvar 🙂

Stefan han kan 

http://www.hallfast.se/

Det har låtit väldigt underligt i det gamla äppelträdet. Hela trädet visade sej vara genommurket och skulle inom snar framtid falla av sej själv. Kenneth är bättre i sin rygg men inte så bra att han kan hantera en motorsåg. Alltså kallades Stefan in. Han frågade åt vilket håll vi ville ha det, vi visade och så satte han igång. Han är verkligen en fena på detta så trädet hamnade precis där det skulle ?


Måndag 

http://www.hallfast.se/

Kenneth har fortfarande ont i ryggen men det är liiiite bättre. Inga långa promenader utan det räcker med att gå runt lite i huset. 

Töserna, hundarna och jag var i skogen och hade det mysigt ? Karda börjar ta det lugnt, mår bara bra men börjar bli lite flåsig. Efter att ha tankat energi så blev det brödbak och även muffins som vi just fikat, gott ? 

Ingen bra dag 

http://www.hallfast.se/

Kenneth fick lite ont i ryggen igår vilket förvärrades rejält i natt. När frukosten var klar fick töserna, som vanligt, gå upp för att väcka honom. Tjejerna var snart nere och Kenneth ropade på hjälp, jag hade ingen aning om att han hade så ont. Med gemensamma krafter kom han ner och till toaletten. När han skulle till köket låste sej hela kroppen och han kom ingen stans. 

Fort blev han likblek och svetten flödade, då blev jag riktigt orolig. Birgitta var till stor hjälp, tack. Efter att jag pratat med 1177 så ringde jag 112. Stefan fick reda på läget så när ambulansen kommit kom även han och Anna. Rådet var att sjuklingen ska stanna hemma och äta värktabletter, försöka röra sej så fort det går. Tror inte han fått mer hjälp på sjukhuset så det var ok.

Stefan och Anna åkte för att köpa tabletter och fika…. Tack. Kenneth var ikväll uppe och gick lite men har riktigt ont även om det inte är lika illa som tidigare. Hoppas han snart är bra igen 

Körsbärstomater 

http://www.hallfast.se/

Det är något speciellt med en dräktig tik och körsbärstomater!  I vanliga fall kan man ge dessa när man håller dom mellan fingrarna men till Karda går det absolut inte. Längtansfullt väntar hon på att få en… eller flera…. Dom andra hundarna får från handen men till Karda kastar jag den ?

Bäste Ture ?

http://www.hallfast.se/

Jag fick besked vid lunch att Ture har svarat på cortisonbehandlingen och att tempen är normal så han skulle få åka hem.  Sussie och jag åkte för att hämta honom och lyckan var totalt när han kom med viftande svans ? Alla provsvar har inte kommit än så vi får vänta och se om dom kommer fram till vad som felas, teorier finns men vi avvaktar. Vi är försiktigt positiva och hoppas att han ska bli som vanligt igen ? Bilden har jag snott av Sussie där bäste Ture är och vilar upp sej. Kan tillägga att han fick oxfilé ikväll ?

Goa Karda 

http://www.hallfast.se/

Ture får stanna en natt till, febern börjar gå ner men ligger fortfarande strax över 39. Hoppas få hem honom i morgon o få mer svar. 

Karda har också varit hos veterinären idag för att kolla ett sår så det läker som det ska. Allt ser fint ut. Emma testade undersökningsbordet och det fick godkänt ? Karda sköter sej med den äran så det blir mycket beröm. Tog även en bild på toaletten ? riktigt fräsig tycker jag ?