Månad: <span>april 2017</span>

Månad: april 2017

Redan över

Så fort dessa dagar har gått! men så himla roligt det varit. Vi gick ut en sväng på fm med hundarna för att träna lite till. Nu märktes det att dom var trötta i huvudet och då är det bra att sluta i tid. Dom fick lite WT-träning så alla är med på hur det går till. Nyttigt har det varit för alla under helgen men nyttigast har det varit för Bosse. En otroligt glad kille som tror att världen kretsar runt honom. Idag syntes det att lördagens uppgifter gett resultat 🙂 Nu har ägarna fått verktyg med sej hem så dom kan fortsätta det fina arbete som dom nu lagt ner på honom. Jag är så glad över att ni fick ihop det så ni kunde komma.

Problem får alla, mer eller mindre, och att passa på att få hjälp en sådan här helg är toppen. Det finns inga hopplösa fall och alla ska få hjälp för att komma vidare. Det ska vara roligt att ha hund och att se glädjen i framstegen är guld värt.

Tack alla goa valpköpare för att ni förgyller min tillvaro 🙂 Nu är årsträffen redan över för detta år men nästa år, samma helg, så kör vi igen 🙂

Årsträff ?

Ett underbart hållfastgäng kom till Läckö Strand för att träna och umgås hela helgen. Hela 19 avkommor är här så med Jenna och Tali är det 21 hundar från mej. Inte helt utan att jag känner en underbar värme i hjärtat när jag går runt och kollar när dom jobbar ?

Anette, Håkan, Marie och Kurre lägger ner ett stort arbete med dom med kluriga övningar ? stort och varmt tack till er. 

Snart samlas alla för en genomgång av dagen sen ska vi äta god mat och bara prata resten av kvällen ? I morgon kör vi igen med träning i skogen. 

Återigen, tack för att ni är här och förgyller mitt uppfödarhjärta ?

Dan före dan 

Det är skönt med en promenad på morgonen då går jag igenom vad som behövs för helgens träff. Listan börjar bli lång men jag brukar få med allt så det får jag nog denna gång också ? Idag är det klarblå himmel, hoppas på fint väder när vi ska vara i skog och mark hela dagarna. Jag ska försöka uppdatera bloggen så ni kan se vad vi gör. I annat fall blir det ett på söndagskväll. 

Vilken morgon

Äntligen skiner solen. Visserligen är det kylslaget och det ligger markdimma lite här och var men vackert är det 🙂 Nu är det hög tid att se till så jag får med allt till på fredag….. Under helgen har jag min årsträff och det är snudd på rekord med hundar från mej som kommer. Det ska bli så roligt att ses och få tillbringa flera dagar ihop med er 🙂

 

Bakdag

Stefan ringde och frågade vad jag skulle göra på tisdag, idag alltså. Vad tänker du på då? Vi kanske skulle baka bröd?? Tja, allt fanns hemma och vill han så ställer jag upp för mitt bröd är också slut. Anna som har stukat foten rejält gjorde så gott hon kunde, tack för hjälpen 🙂 En granne har hjälpt mej med att göra en ny brödspade och den funkade perfekt så nu får den gamla vila. Nu är frysen laddad och vi känner oss riktigt nöjda igen 🙂

Mer besök :)

Idag kom Christina på besök med Spiker och Viggo, även lilla Fia var med. Alla skulle trimmas och bli fina och det blev dom 🙂 På bilden är det Spiker 🙂 Så roligt att ses igen.

Vilken dag :)

Men först…… ett rungande grattis till Anita och Sam som på fredagen tog hem klassvinsten i LKl 1 🙂

Igår var vi ett gäng Håll Fastare som for till FRK västras WT. En härlig dag då jag dömde en ruta. Riktigt roligt med alla goa startande och med härliga funktionärer så gick det kanonsmidigt. Vi som dömde skulle utse domarens val där mitt fick bli ett litet tröstpris till en startande som var så ledsen över att det inte gått bättre. Ibland så behöver den som är på gränsen att ge upp ett pris bäst så det kändes väldigt bra att få ge henne det.

Det gick väldigt bra för mina hundar, kan man lugnt säja 🙂 Så himla glad över det arbete ni lägger ner och ännu gladare när det ger resultat och får se hur nöjda och stolta ni blir 🙂 Det var även en skojtävling där Birgitta och Britt fick priser.

I nkl kom Britt o Like 2a 87p, Sonja o Ina 3a 84p, Susanne o Saga 4a 81p, Ingrid o Valter 8a 79p, Birgitta o lilla Freja fick 0 på en station, 55p.

Ökl Birgitta o Tova 7a 80p, Maria o Sally 8a 79p, Sonja o Alma 10a 74p.

Snart :)

En promenad i skogen hör till rutinerna och Abbe tycker det är så roligt med kompisar. Han springer glatt med och får även lära sej var vattenhålen finns 🙂

Snart ska jag sätta mej i bilen för att hämta Sonja och hundarna vid tåget. Hon har genomgått cellbehandlingar men känner sej ganska så ok. Vad passar då inte bättre än att ta en tur hit? 🙂 Vi håller alla tummar vi har för att hon ska bli helt återställd igen <3 Det är alltid jobbigt om någon hund blir dålig men när ägaren blir sjuk så är det ännu jäkligare. Så, se till att hålla er friska <3

Inte alltid så lätt

Abbe ska vara här några dagar så vi började med att gå en promenad. Det gör jag alltid, hundarna ska lära känna varandra under lugna former. Spelar ingen roll om dom är släkt eller inte. Det finns alltid en rang och den ska inte sättas i huset! Som vanligt går allt lugnt tillväga, mina hundar talar om ifall han går över gränsen och Abbe förstår direkt. Jag har sagt det förut men säjer det igen, det är underbart med tydliga hundar. Det är inte så himla lätt att som ensamhund komma till en flock där alla regler sitter. Det kommer att bli så nyttigt för Abbe och jag kan garantera att öronen kommer att ligga på annat vis när han vet hur det ska gå till. Bakåtstruket under promenaden gillar jag skarpt, en kille som lyssnar och skärper sej tills han vet vad han får och inte får <3