Månad: <span>januari 2017</span>

Månad: januari 2017

Viltspår

Det är bäst att passa på och testa, även, viltspår på Ture medans han är kvar 🙂 Spåret blev ca 250 – 300 m med en vinkel. Det är flera månader sedan han fick testa ett kort spår så det skulle bli spännande att se vad han tyckte om det. Man kan alltid gå in och stötta och blir det problem så tänker man efter och gör spåret på annat vis nästa gång.

Han tog ann spåret perfekt och gick iväg. Snart fastnade linan i en buske så det blev tvärnit, han kom och kollade när jag fick loss den och när det var klart gick han på direkt, utan hjälp. Han gick ca 2 m rakt fram i vinkeln men fattade galoppen snabbt och tog den fint så snart var vi framme vid klöven:) Han har ett jättefint tempo så attans så nöjd jag var 🙂 Hoppas hinna med ett till före han åker.

 

Kanske..

Jag skulle börja med maten och tittar ner, där är 4 förväntansfulla 🙂 Ligger man riktigt stilla och nära så kanske man kan få en smakbit. Självklart får dom det 🙂

Träning

Jag hade lite träning både igår och idag. Det roliga var att igår var alla mina hundar hemma på en gång, det är inte ofta det händer så ett familjefoto ville jag ha. Till slut fick vi dom att sitta fint ihop och även jag var med på ett ihop med dom. Saga bor hos Susanne och Freja bor hos Birgitta, ni tar så väl hand om dom och ofta får jag träffa er.

Jag hade tagit upp lite vilt för att Ture skulle få testa och det gick hur fint som helst.

Besök

Igårkväll kom Bäste Ture hit för att vara hos mej ett litet tag. Så himla nyttigt att få vara i flock igen och lära sej ännu mer av signaler. Karda talade direkt om, på ett bestämt och väldigt fint sätt, att du din plutt sköter dej. Jenna blev överlycklig och pratade bäbisspråk med honom men väl inne när hon lagt sej och han skulle fram till henne hördes ett dovt brummande från magen. För övrigt rörde hon inte en fena och han köpte det direkt. Jenna är som jag, har man lagt sej så vill man inte bli störd 🙂 Tali hade en lite mer passiv hållning så han försökte lite med att få igång henne men utan resultat.

Äntligen

Ja, så tänkte nog Karda idag, äntligen 🙂 Hennes trampdyna läker så fint så jag kände att hon får följa med till skogen idag och hon tyckte det var jättekul att få sträcka ut benen. Jag har haft en hel del skärskador i trampdynorna och i början åkte jag för att sy. Det finns en hel del ”gömmor” i skogen som dom kan skära sej på. Sedan började jag pyssla om det själv. Min fundering var om det verkligen var nödvändigt att sy och det visade sej att det inte var det.

Jag har järnkoll på skadan, spolar, bandage och homeopatmedicin och det läker på samma tid som om det vore sytt. Självklart skulle jag uppsöka veterinär om problem skulle uppstå men, peppar peppar, än har det gått fint.

Träning

Liten blir stor, Freja och hennes syskon fyller 1 år idag. Stort grattis till er. Freja firade sin dag på allra bästa sätt med träning i hagen. Inga problem med av och påknappen där inte 🙂 Med var också Ville, Tova, Vira, Porter och Tali. Dom är säkert rätt trötta nu för det blev en hel del stoppsignal, linjetag och byta riktning. Bra jobbat av er 🙂

Grattis

Elin hörde av sej i helgen, Nova hade fixat gk anlagsspår 🙂 Grattis till er 🙂 Helena som har Elmo ringde igår för att berätta om hur det går, även hon hade en härlig rapport att delge. Även Elmo har gk i anlagsspår 🙂 Grattis 🙂

På bild är det en nöjd Nova med två klövar i munnen 🙂

Lördag

Å nu vädret 🙂 Det är en strålande dag med härligt solsken, bäst att passa på och njuta för det blir väl snart sämre igen…. Tali har som vanligt sin snusläpp på bild och det är nog så hon vill se ut. Spelar ingen roll egentligen för jag tycker lika mycket om henne ändå 🙂